Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2008 12:10 - "Фрий Тибет" и прочие ...
Автор: utremer Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1724 Коментари: 3 Гласове:
0



Стана доста модерно напоследък да се протестира срещу насилието над личността в Китай, срещу яденето на кучета и котки в Китай, срещу мониторинга в Интернет в Китай. Комунистическа му работа на Китай, ама и ний сме гяволи – изчакахме да дойде олимпиадата и ревнахме: „Free Tibet! Дайте свобода на словото!” и прочие актуални позиви. Оня ден пъпчива колежка убедено и разпалено се плюнчи на тема свободата на Тибет. Помолих я да ми покаже къде, аджеба се намира тоз пусти Тибет на картата, защото е хубаво човек да знае къде се намира обектът му на протест. Аз, например, като громя акциза на ракията, веднага мога да посоча най-близкия казан (намира се във Виница, ама чакайте смяната на Гошо, по-добре я вари). Та модерно стана да се протестира за нещо от абстрактно, по-абстрактно. Например във Варна  трябва да сме срещу изсичането на байкушевите мури в Рила ( кой ли е бил тоя Бай Кушо) и обратното. Даже в пощата си намерих банер на Reporters sans frontieres или Репорери без граници, изпратен ми от нечия състрадателна ръка. Та седнах аз и се замислих дали тез маоисти са такива дзверове, дали комунистите по принцип са такива. Като гледам нашите червени, не ми се виждат много страшни, ама знае ли човек. Непредсказуеми са те. Наскоро научих, че дядо Георги от пазарджишкото село Юнаците се е загубил навръщане от технопартито на Бузлуджа. И тъкмо околните партийни централи да се вдигнат притеснено на крак, съселяни на бай Гошо ги успокоили. Няма страшно, казали те, той пак е хванал Балкана. До края на годината ще слезе, или до следващото парти. Дано обаче партито го спастри Надал Алгафари по-скоро, че дедо бил на 82 години, а и зимата се чакала бая студена. Иначе нашите вождове са джедаи и разстоянията за тях нищо не са. Ей го на – президентът каза:”Отивам” и след малко го гледаме да се снима с Румяна Нейкова в Пекин, ама след като спечели златния медал, не преди. С други думи, от „Позитано” едва ли ще тръгнат да освобождават Тибет. Пък и колкото да се правим на актуални, не можем си изкриви душата – всичко вече е made in China. Сещам се за случка по времето, когато тоя надпис не беше още толкова често срещан. Един момък си купува уокмен и с баща му четат ревностно всеки един надпис по кутията. Стигат  до вездесъщато made in China и се изисква превод. Получават го: Мадй ин Чайна. Ами има логика, разсъждава таткото на глас, толкоз голяма държава, много мъже има сигур там. А щом има много мъже, има и много мадй. Та такива ми ти интернационални преводи. Хубаво ще е да не бойкотираме толкоз страстно Дън Сяопин, защото при ответна реакция, нито електрически, нито механически уреди ще ни останат, нито дрехи или обуща. Току виж и жените ни емигрирали на изток.

И накрая за конец един практически съвет – по време на протест не крещете „Венсеремос” на съратници, прекалили с бобеца. Може превратно да разберат последните седем букви. 

image




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. valsodar - Само срещу едно нещо не се протестира
18.08.2008 17:52
и то е глупостта човешка :)
Чудя се кога ще има такъв протест, че да го подкрепя ?! :)))

Великолепен пост, който си заслужава да се прочете поне няколко пъти за да се му се наслади човек пълноценно ! :)))

Интересно ми е само, след има-няма 20 години , когато Китай отдавна ще е изместил САЩ като световен хегемон, кого ли ще бойкотираме и дали няма да скандираме "Вън 1-ва китайска армия от Странджа Сакар" ?! :)))
цитирай
2. viovioi - много вярно!
19.08.2008 18:04
Организиран протест за нещо си..без да е мой или твой проблем хайде хукваме като някакви алтруисти и куку перушанчовци да заставаме зад някаква кауза.А може да се окаже съмнителна и манипулирана, но ние да надаваме вой .Да, да много е глупаво. Някой ще ме опонира, че тук е важна съпричасността към чуждите проблеми и неволи. Съгласявам се веднага . Но знаем как се яхат протести и за какво често служат. Аз не искам да ме употребяват и точка.
цитирай
3. duhovnost - Негово Светейшество НЕ ТЪРСИ НЕ...
27.08.2008 11:10
Негово Светейшество Далай Лама НЕ ТЪРСИ НЕЗАВИСИМОСТТА НА ТИБЕТ, А ИСКА ДА ЗАЩИТИ ПРАВОТО НА ТИБЕТЦИТЕ НА СВОБДНО ПРАКТИКУВАНЕ НА СОБСТВЕНАТА СИ КУЛТУРА И РЕЛИГИЯ !!!
Статията ви показва, че не знаете какво говорите!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: utremer
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542891
Постинги: 192
Коментари: 400
Гласове: 1916
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930