Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2008 16:44 - На Бузлуджа всичко е спокойно
Автор: utremer Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2599 Коментари: 2 Гласове:
0



Бе, какво става на тая Бузлуджа, ме попита Сергей Сергеевич, докато отваряше украинската върбова водка. Я совсем не знаю, дорогой товаришч Глинков. Ама съм мръсник – много добре знам аз какво е станало, но си трая. Първо да пийнем, да покушаем, да закурим как на фронте, и патом поговорим об этом пустом  Бузлуджа баир. После се замислих- какво наистина се случи на Бузлуджа. Всичко е започнало като проблясване в нечий червен албански реотан. После мъдрата мисъл е била нагледно и прилежно овеществена от Нидалалгафариевите труженици. И ето ви „Бузлуджа опън еър”. Или с други думи – да се опънем (в „смисъл да си починем”. Моля,  не бъркайте стилистиката – за баба Ви глаголът „опъвам” съвсем няма репродуктивен смисъл.) на въздух под Бузлуджа. Че е паднала летвата на „червената” пропагандна словесност става ясно вече на всяко нечифтокопитно млекопитаещо, което ходи изправено. Ама че е толкова паднала, че  чак разорава целината, никой не е предполагал.
След като гледахме първомайските безумия с дядовци на гребен, сега явно ни се поднася продължението. Както е тръгнало третата част ни очаква, по всяка вероятност на 9 септември. Граждани, тръпнете отсега!!!
 Кому бе нужно подобно инфантилно изхвърляне в подножието на космическия кораб. И по-важният въпрос: защо точно по това време. Защо не 27 дена напред или 13 по-рано? (Сергей Сергееевич не се тормози с подобни размишления. Той чинно си пълни четвъртата чаша.). Толкова въпроси, а отговорът е един : защо не. Партия на 117 години може да си позволи всичко. И го прави. От снимките на блога на ianchefff се вижда снимката на другаря Сергей Странишев с червена пионерска връзка. Това, освен че е инфантилно е и супер нагло. През 2001 година Петър Стоянов каза „аз съм седесар” и се наложи да си вземе китарката, песнопойката на Бийтълс и да стопира за Пловдив. А 2008 г. министър-председателят се пъчи с червена връзка и това се възприема от някои за нормално. Но важното не е това. Щеше да е важно, ако всичко друго бе наред. Ако нямаше Евродоклади, скандали с президентски ктитори и унижението да ни сочат с пръст и най-жалките европисарушки. Ако дори и квартален вестник от Естонския град Маарду не си упражни красноречието по темата.
- Да, попита Сергей Сергеевич, но все пак какво толкова е станало, та толкова са зинали всички. Правят си хората партийна вечеринка...
- Ето и так, и не так, дорогой, ответил я. Они просто действуют как величайшие сволочи. Не може такова безочие. Вместо чистосърдечно да си сложим ръка на сърцето, после да си плюем на двете такива и си изчистим боклуците, ние правим показни, зверим се на султана и се бием в пионерските връзки, на гърди накичени. Защо столетницата се държи като столетница в климактериум. Комунистическата склероза явно вече се проявява като носталгическо завръщане в щастливите пионерски години, когато всичко бе прекрасно, защото нищо не зависеше от нас. Доброто старо време, в което Рейгън бе враг № 1 на тутраканска селищна система, а всяко яйце бе бомба за капиталистическото производство. Сигурно някои во истина са вярвали, че съветските болни са най-здравите болни на света. Егати....
-Чакай, прекъсна ме Сергей Сергеевич, не може така. Не може да се дразниш на такива неща, защото не си комунист, нали?
- Мога, именно защото не съм комунист. Мога, защото с тарикатските си андрешковски простотии те не провалят само партията си, те давят и България. Без изобщо да ги е еня, че други ще плащат. Не е ли нагло това, а? Всъщност, гнусното е, че на тия соц мероприятия се появяват млади хора. Толкова млади, че по времe на XIII Конгрес са седяли в татковото междукрачие. Какво общо имат тия деца ситни с Хаимбоаз, с текезесетата, с ленинските съботници. Овчици са те, ама по-гадни са ония наглеци от „Дондуков”.
- Ами тогава какво ще направи ти, бунтарю, масов революционер такъв.
Преди да отговоря се случиха една поредица неща – видях, че водката свършва и се протегнах към шишето. Без да искам обаче бутнах чинията с хайвера върху панталона си. И затова не успях да изляза и поведа масите. Вместо това Сергей Сергеевич ме поведе към банята. А бутилката остана недопита.
П.С. vargo ме подкани да сложа малко соц. плакати, а темата е повече от благодатна.


image

image

image

image


Тагове:   Бузлуджа,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. valsodar - Правилно сказал !
05.08.2008 19:42
Текста с плакатите към него... :)))
ПРОПАГАНДА ! :)))
цитирай
2. анонимен - Новый Женский форум
24.10.2012 13:35
Пользователи форума <a href="http://forum.justlady.ru/index.php?showtopic=2558">тут</a> расскажут о лучших новинках и трендах из мира красоты и моды, помогут выбрать собственный индивидуальный стиль, поделятся секретами молодости и здоровья. http://www.justlady.ru – это крупнейший в Рунете женский форум, где ежедневно обсуждаются более 100 000 тем. Наш форум дарит уникальную возможность поделиться своими проблемами и радостями, откровенно поговорить о сокровенном, спросить совета и рассказать о своем опыте, пообщаться со старыми друзьями и приобрести новых.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: utremer
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542886
Постинги: 192
Коментари: 400
Гласове: 1916
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930