Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2008 09:45 - Христо срещу Ицо
Автор: utremer Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5564 Коментари: 21 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

На 6 януари с Калофер се ражда Христо, син на Ботьо и Иванка. Ботьо постъпва дръзко и в разрез с традициите – не кръщава сина си на някой дядо, на празника (Рождество). Дали по този начин той не предопределя уникалната съдба на малкия Христо. Не се знае, но фактът си е факт – господ е докоснал в сърцето този младенец и той остава най-големия български поет. Обичан и почитан столетия след кончината си.

На 8 февруари в Пловдив се ражда Христо. Баща му Стоичко го кръщава на дядото – хубава българска традиция. Господ е докоснал краката на малкия Ицо и той става най-големият български футболист-обичан и уважаван от всички ... през 1994г.

Аналогии, аналогии .... краят им не се вижда. И все пак има една, дори няколко разлики- къде съществени, къде не. Модерният ляв имаше уникалния шанс да бъде национален герой и то не само на терена. И го осра. Осра го по начин, на който само той е способен- с вдъхновение, с усилие и много резултатно. Очевидно всевишния е докоснал Ицо, но не на правилното място. Да си спомним как Ахил е бил докоснат от боговете навсякъде, освен в сухожилието. Именно там, в слабото място е ранен той и умира. Стоичков е докоснат в краката. Всяка останала част от неговото тяло е слабо място. А това са както апендикса, опашната кост и дванайсетопръстника, така и мозъка и сърцето.  Аналогии, нали ви казах. Ето и още една- и Ицо подобно на Бай Ганьо се подвизава в Америка, там той изживява сублимни житейски ситуации, в Чикаго и двамата оставят следа. Бай Ганя произнася историческа реплика след като се връща в България, помните ли я ? “Ех, Пратер, Пратер” снизходително въздъхва той, като същински Демиург, съжаляващ неуспешно своя творение. Стоичков пък е по-модерен – той сега псува на “мамата ви българска”.

Отношенията на Камата с родата са разчепкани достатъчно и вече имат всички белези на латино сапунка – сълзи, сополи и Хосе Игнасио, тя е твоя сестра. Отношенията на Камата със страната обаче се заобикалят незнайно защо. Ако всеки един нормален българин удари друг българин някъде по широкия свят това ще е битов скандал или хулиганство. Когато обаче единия българин е доволно популярен дотолкова, че олицетворява отечеството си пред света, това вече простотия. И то голяма. Как да уважава Камата България, когато докато другия, големия Христо е летял с четата си по балканските урви той лети със син полицейски буркан на джипа си из столичните булеварди. Как, когато единия поставя отечеството преди любимата си, а другия поставя кефа си пред отечеството. И прочие ....

 

Стига толкова. Само една последна аналогия- удареният колега се казва Любомир Асенов. Аз също.



Гласувай:
0



1. анонимен - пристрастна статиика
29.04.2008 09:50
а ти на викинг ли се правиш ,с тази викингска шапка от снимката ,докато колегите ти се правят на папараци ?
цитирай
2. topblog - О Ицка колко още трябва още да рупаш та да станеш човек
29.04.2008 10:24
Аз едно не мога да разбера защо много хора се обръщат към "модерния ляв" с г-н Стоичков? Той човека не разбира от подобни обръщения! Както и да е!

По темата. Ицката отдавна "о*ра" пейзажа, по-доло ще намерите постовете на един друг негов заклет фен. Доказа че е неспособен да бъде нещо друго освен заклет себелюбец. Ицката си живее в собствен свят и го бо'ли...

Аз познавам лично Любо и както го познавам не ми е ясно що не е натупал Ицката (повярвайте ми способен е от към физика). Причината в случая е възпитание и уважение. На Ицката обаче му липсват и двете и то не само те!

http://unfineshed.blog.bg/viewpost.php?id=94851
и
http://unfineshed.blog.bg/viewpost.php?id=118644
цитирай
3. slavuncho - Абе колеги
29.04.2008 11:01
Казват, че Христос възкръснал, а вие нямате ли толкова какво да правите по празниците та се занимавате с глупости. Айде на разни вестници и телевизии им е простено - к'во да правят - скука и хоп, появява се някаква простотийка. Веднага на първа страница и по новините в "праймтайма"! Дивотия!
Някой (не го познавам) решава да снима друг (чувал съм за него) без разрешение. Другият - поизнервен, като всеки пишман суперстар, го поступва. И к'во?! Ама единия бил Тоя, другия - Оня. За мен и двамата са от един дол дренки.
Останалото е суета...
цитирай
4. marinov - Любо, не мога да ви разбера вас жу...
29.04.2008 12:35
Любо, не мога да ви разбера вас журналистите. Нали колегата ти ходил там да снима Формула 1, какво се е разщракал по ресторантите? Сигурно не е много приятно да те снимат докато вечеряш с жена си. Това си е чиста папаращина. Хем го знаете всички, че е кибритлия, хем се надпреварвате да го снимате. Не искам да оправдавам Камата, защото постъпката му е глупава и селска, но и вие сте не по-малко виновни.
цитирай
5. forestlove - а защо така се получи в разказа на ...
29.04.2008 14:48
а защо така се получи в разказа на фоторепортера, че те уж приключвали вечерята и след снимката напуснал (сам?) ресторанта, а съпругата му дотичала страшно притеснена, че се е забавил много време (къде е била?), след като Стоичков го отупал вече? значи, не ми е ясно, заедно ли са си тръгнали, или той е хукнал да бяга сам, защото е знаел много добре, че ще си изпати.
тези снимки после се продават и фотографът печели, а знаем много добре, че 1. човек има право по конституция да не бъде сниман без негово съгласие и 2. всеки известен човек има право да получи процент или хонорар от всеки продаден продукт с името или лицето му.

Постъпката, че е селска - селска е, но май фотографът много добре е знаел какво го чака, както и че има правно основание да се бои, та затова е хукнал.
цитирай
6. verde - Стоичков е публична личност, из...
29.04.2008 15:54
Стоичков е публична личност, известен е, а снимките на обществени места са част от славата. Който не иска да го снимат, да си е седял кротко. Няма значение дали е той или някой друг. Добре, разбирам, че репортерът е трябвало да го попита предварително (може би!), но това не оправдава просташкото, високомерно, нагло и самодоволно поведение на самозабравилия се Ицо. То не бяха сини буркани, то не бяха излагации с националния отбор. Смята се за богоизбран, но славата му на добър футболист е безвъзвратно отминала, а примерът, който дава, е отвратителен. Надявам се да го осъдят.
цитирай
7. marinov - Публична личност е, вярно е, но е ...
29.04.2008 16:21
Публична личност е, вярно е, но е отишъл на лична вечеря. Професионалните задължения на въпросния фоторепортер (в случая си е абсолютен папарак) са били да снима съзтезание от Формула 1. Кажи ми кой му дава право да снима из ресторанта който и да било? И защо е снимал отдалеч? Явно е имал пълното съзнание какво може да последва. Цялата история на папарака звучи толкова фалшиво и нагласено. То е ясно, че всички журналисти ще му застанат зад гърба и никога няма да се чуе отсрещната страна. Видяло нашето момче скандалната личност Стоичков в ресторанта и веднага са му светнали очичките - "Опаа, сега заработих и допълнително хонорарче."
цитирай
8. svetlo - Не искам да оправдавам Стоичков, но
29.04.2008 16:51
наистина и поведението на фоторепортера е много странно.
Според неговото интервю в дешния "Труд":
"Снимах го, излязох от заведението и се сетих, че може да стане някакъв проблем. Прецених, че мога да се затичам малко и да избягам по-настрани. След 50-100 метра реших, че всъщност няма за какво да бягам, обърнах се и... получих юмрук в зъбите"

На мен хич не ми звучи като поведение на човек с чиста съвест...
цитирай
9. damnation - Извинявай. . . Кой пък го провъзг...
29.04.2008 19:26
Извинявай...
Кой пък го провъзгласи Ботев за "най-голям български поет" ?
Не е критика, не е заяждане,чиста проба удивление си е...
цитирай
10. spasunger - Мда,
29.04.2008 20:18
Има 27 стихотворения, но гениални.
цитирай
11. анонимен - галош
29.04.2008 21:08
Стоичката като поведение си е един галош .Но само ако си под него .Иначе към силните на деня си е един гъзолизец .
Кой си ти галош такъв да ни псуваш на майка българска ?Я си виж килийното образование и простотията !
цитирай
12. анонимен - Барцелона
29.04.2008 21:10
Не можа и името на отбора си да научи .Циганите много го обичат това Ц .
цитирай
13. анонимен - ???
30.04.2008 00:08
От Стоичков само псувни могат да се чуят!
цитирай
14. анонимен - Разплаках се, наистина, много ми ...
30.04.2008 02:30
Разплаках се, наистина, много ми стана тъжно за Любо. Задето не са го цапардосали по-силно. Пък и версията му е като оня дето го бяха били полциаи ама не точно... Нищо не връзва.

Вземете намерете нещо по-оригинално де. Бие ли ви, псували ви, плюели ви. Че то ако от това се умираше, вие самите да сте изтребили цялата страна.
цитирай
15. анонимен - Valia
30.04.2008 06:11
Ne shvanah kakvo obshto ima Botev sas Stoichkov,no karai... Povurhnostno otvsiakade
цитирай
16. vigo - Браво на Стоичков. Разби супер Л...
30.04.2008 07:32
Браво на Стоичков.
Разби супер Любо!
Порицание за анализатора.
Уволнен си!
цитирай
17. zaw12929 - Всички срещу някой, който е много по вече от всички заедно!
30.04.2008 08:53
Винаги осираме ( от тук го взех) най достойните си българи и ги наричаме галоши, каквито сме ние и нямаме сурат да се покажем на светло. Дай ни скандал и си го фабрикуваме... кой.. който го направи, е за наше добро добруване- те четат доброто, както дявола евангелието ...
за да ни информира по добре, дори, ако това е най гнусна лъжа и инсинуация. Браво! Има ли момент на просветление в пълните ви с отрицание на българското глави?! Докога ще се изживявате, като гении- богове. Вярно, че Бог от кал е направил човек
Доброжелателността е винаги тактична, качество присъщо на обикновения, на най масовия българин. Той не се изживява като гений, без покритие- знае си мястото и когато надхвърля средното ниво. Знае, че гордостта е грях, злобата- също и пази душата си от поквара. Какво е глезотията? Грехът на онези, които са я „отгледали”
Влагайки мечта да се гордеят с рожбата, възпитаника си. Срамът ги спохожда най често, защото пред публика вместо гении се изявява меко казано... дете...глупаче
Държавата, ние се срамуваме пред Европа
тия дни. Двама...трима българи по тъмно се „спречкали”... знаем за кои. Няма да споменавам имена. Единия си е световно известен, другия, като се възползва от
популярността му стана на поредния мини скандал, световна звезда. Изиграва едно предвидимо шоу.
„Кои не знае Чавдар войвода? Кой не е чул за него?!” За единствените българи носители на „ златна обувка”, на „златна топка”. И на „големи уста” Не е трудно да бъде предизвикан. Не да рита топка, а да си изпусне нервите. Добрия родител ако знае поведението на „вундеркинда” си, не го дразни пред публика. Знае резултата за публиката смях, за него- срам.
Има ли българин, който да не знае Той (според журналистите) е хулиган! И те и той са от едно тесто направени –българи
И благодарение на униженията на които го подлагаха- напусна държавата ни. Има възможности да живее по спокойно. А те,според възможностите си да го следят и да ни съобщават за всеки според тях „провал”, Ако има награда, като „златна топка” за „златна злоба” тя би ежегодно принадлежала на българска медия. Но светът не толерира грехът, злобата, а ние - масови безбожници само това правим. Ако от пръст е изваял човек, тук от кал се
вихри скандал подир скандал.
Кажеш истина по начин, че и сгрешилия предизвикаш да се поправи е едно. Да унищожаваш- това само ние го правим е друго.Дните на възкресение, саможертва някои са разбрали да жертваш другия, по добрия, за да се окичиш с ореола на славата. Поредната история- раздухана
от медиите ни така че да забележи света тук известното двама българи в чужбина няма да пропуснат да направят шоу. Ако за единия знаем, че е кибритлия, другия разбрахме, ще съди единствения толкова
известен нашенец- да намали ореола му. И за да постигне това неизвестният се промъква край великденската трапеза на семейството . Без да поздрави (Типично поведение между българи в чужбина) и побягва като крадец. Знаейки, че така ще предизвика скандала. И да препечели към хонорара, за работата, за която семейно е в чужбина и тлъста сума от от богатия българин. Прочетохте ли някъде упрек към него от гилдията, затова, че не е поздравил, не е поискал разрешение да снима този български папарак. Хванал на местопрестъплението знаменитият си съна родник- да бъде в скъп ресторант, където е папарака?! Всяко зло, за добро. Има го и другото, Знаел-там ще е великденската вечеря на световно известния. Причаква „жертвата”, знаейки , че ще получат с помощта на медиите ни пълна, безрезерна подкрепа. „Гарван, гарвану око не вади!” Няма кой да защити знаменития българин!
Криви ще му излязат сметките. Защото в чужбина са разбрали отдавна магариите нашенските папараци. „Имаме 300 партии и 1 милион журналисти!”- изцепи ефира чрез „Коритаров лайф” зрител. Според лъжите дето повтарят 100 пъти на час.
-чудото на природата. Вие от кал правите скандал подир скандал- докарвайки ни като нация до пропастта на отчаянието, За да имате тиража убивате на българина куража, вярата в доброто. Обичате да давате за пример САЩ. Но не можете да подберете позитивното. Тия дни там върви рецесия... американецът намира пътя, към добрия изход.. Ето какво казва Бил Гейтс:
“Намираме се в процес на икономически спад, но и на иновационен подем.”
Нашите медии се фокусират върху негативните събития, върху спада и върху опасностите, които винаги са възможни, както и подема- например промяната в правителството се огледа само като провал, а къде е погледа за доброто? Къде е поуката ви,че досега се сбъдваха плановете на всички управляващи да се превърнем в член на ЕС, отколкото да повтаряте, все, че сме най бедната страна, сякъш сега, именно поради членството станахме такава?! Върху възможностите за европейско финансиране, иновации, от влизащите инвестиции?!. Нямате знания да прецените реалността и от прекалена злоба вещаете само негативизъм?!. Днес компании се преструктурират и оптимизират дейността си. В селата производители се сдружават, превръщат се в евро зони за растеж, каквато е целта на подпомагането. Хората вече подозират вашия принос в спирането на европари, Знаете как ще реагира носителя на „златната топка. И еврокомисарите, когато чуват ваши и подставени от вас „гласове” в европейски медии, за да сложите прът в движението на страната ни, по пътя на превръщането и в просперираща. Просто минимизирате шансовете си за успех във вихъра на промяната? Не случайно е, че не вземате на въоръжение позитивния подход към промяната и да започнете като действен орган , който може да помогне, единствен може да разясни и информира обществото че организацията на управлението да успее. Как: Бъдете позитивни. Като Бил Гейтс - търсете възможностите. Не бъдете цинични по отношение на промяната. Не предполагайте най-лошото. Не разпространявайте слуховете,които демобилизират хората. Пращат младите в чужбина. Промяната на правителството бе неизбежна време да започнете да я харесвате. Промяната означава нови възможности, нови отговорности, нови неща, които трябва да се учат и правят,за да вървим напред!
цитирай
18. анонимен - http://youtube.com/watch?v=xASGFUPigjU
30.04.2008 12:40
http://youtube.com/watch?v=xASGFUPigjU
цитирай
19. rotazia - Въпреки всичко, никой не може да ми ...
01.05.2008 10:41
Въпреки всичко , никой не може да ми забрани да съм горда с него , въпреки всичко ! Той е богоизбран простосмъртен , има защо да му се прощава , а на нас световно неизвестните ни дайте да оплюваме , да се давим в злобата си , да се запеняваме от завист ! А журналистите някой беше казал , че приличали на хиените , май има нещо вярно ! А ,бе , български синдром !
цитирай
20. анонимен - Smurt za kurda stoichkov
01.05.2008 12:43
smurt i reportera
цитирай
21. анонимен - backlink checker free backlinks service
10.02.2012 23:35
hello utremer.blog.bg admin found your site via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your site http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer best <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a> Take care. Jason
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: utremer
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542984
Постинги: 192
Коментари: 400
Гласове: 1916
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930