Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2008 16:56 - Как ми предлагат кредит
Автор: utremer Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1862 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 11.02.2008 17:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Като казали кредит, та кредит! Предлагат се в хипермаркети, вестници, улици, заведения, сигурно и от кутиите на Румен Луканов. И едни весели и жизнерадостни, сякаш не кредити, ами нектар и амброзия ти дават. Песни и пляски, танци и ретро Богадана Карадочева. Обаче липсва, липсвааа оригиналност в рекламирането на кредитите. За вземем например TBI. Влиза клиент, условно да го наречем Стамат и насреща му вакла хубавица. Стамат зяпва, момата мърда палаво кръшна снага три секунди и Стамат е готов. Свършил е. Изпразнил се е. Че е било хубаво е изписано на стаматовото лице. Че е сършил за три секунди пък той самият гордо се пъчи: „И вие ще свършите бързо”. Еми ще свършим, защо да не свършим- някои по-бързо, някои по бавно. Ама дали всички ще напълним количките, обратнопропорцианлно на изпразнения си ... ентусиазъм. Че си е откровено софтпорно тоз кредит, порно си е. Само нещо са сбъркани ролите- уж пред теб се мандахерца по пищималка бамбината, уж ти се изпразваш, пък накрая и с подарък те изпращат. Рекламата да не е за донорство за семенна течност. Ще взема да пробвам.

Ама пък от друга страна нещо ме понамързява да подскачам за пари под звуците на естрадни хитове Карадочевски. И защо до всяко добро същество да застане поне още едно. Може би призив към клиентите е това. Ако е –малко жалко ми се вижда да ме настройват носталгически и възползвайки се от свалената ми защита, да ме кредитират.ОББ обаче са си ретро фенове и туй то.

Въпреки че като цяло двете реклами са доста различни, имат нещо много общо. Ухажват представители от  набедения за силен пол, завъртат им главите и така реализират пъклените си цели. Да си припомним култовото семейство със „затова са тъщите” и за жените, които и тази вечер няма да ги боли глава. „Пиреос” обаче сбъркаха, като пренесоха сюжета в къщи – сред толкова мадами в офисите е къде по-съблазнително.  Какво обаче ми прави внимание- тадиционно се пропуска една таргет група. Палтежоспособна при това. Гей групата. Как би изглеждава рекламата за кредит, насочена към пола на Евг.Минч. или Джордж Майкъл. Група полуголи мъжаги (пропуснах да кажа мускулести) стоят и сласно прелагат потребителски кредит: ” Ееей, вземете го вие, да не ви го дадем ние”. Музика Джордж Майкъл, аранжимент Азис.

Аз, бидейки в ставнително ясно съзнание, воден от граждански дълг реших да помогна и скромен принос дам за популяризирането на кредитите в частност и раздвижването на икономиката като цяло. Ето скромните ми предложения:

- Кредит „Троянаски кон”. Погасява се за десет години. Предложение на Ахейската популярна банка, клон Атина. Насочен към тоянската таргет група.  Къде е уловката?! Първо, конят не е троянски, ами си е баш гръцки. И после в него има киндер сюрприз; но сюрприз за жените само, защото от тоя кон ще изскочат загорели за ласки войни ахейски. Кандидатът за кредит Хектор е възспиран от жена си:

 

    Хайде смили се сега, не напущай високата кула,

да не оставиш жена си вдовица, детето - сираче...

 

и признение към офертата :

 

... Може би вещ прорицател умело насам ги насочва

или пък техният дух ги подтиква и тъй направлява.

 

 

Смятам, че никой от хората свойта съдба не избягва:

нито героят, ни слабият, щом е роден на земята.»*

 

 - отговаря обаче Хектор, приема офертата и загубва в последствие и живот, и здраве. Всички знаем какво се случва после – Троя пада, Троянския кон става на подпалки, Одисей се размотава по пътя на връщане, за да може Арманд Асанте да покаже след 3 000 години на всички как се върши тая работа само в две серии време.

 

- Кредит „ Зелената кесия”. Дякон Винкентий в страшна душевна драма, знаейки че отец Йеротей държи пари кеш пристъпва към вземането им :

„В дъното бяха наредени кесии — едната зелена — и други драгоценни вещи: големи кихлибареви броеници, златни руски икони, сребърни сладкови лъжички и блюда, кръстчета от бисер и връзка светогорски щамби. Викентий попипа кесиите: две от тях се познаваха, че са с едри пари: рубли, бели меджидиета; друга една със ситни двайсетачета. Златото блесна в зелената кесия. Той изчете из нея тъкмо двесте лири в полата си, което състави един лъскав куп злато. Викентий не беше сребролюбив, но видът на тоя сияещ метал омагьосваше очите му. Ето за кое нещо (мина му през ума) стават най-страшни престъпления и човек през целия си живот се бие да си го достави... Но нима това е всичкото злато на стареца, което мълвата изкарва на хиляди лири? Викентий беше в недоумение. Той заграби с шъпа жълтиците и взе да ги туря в джоба си.”**

Кредит Зелената кесия” е отворен – внасяте колкото и когато можете, същото е и с тегленето. А лихвата си остава същата. Предназначен за браншови служители. Внимание обаче – ползвайте парите бързо и по предназначение. Викентий инвестира в Априлското въстание, турците извършват зверствата в Батак, и след 130 години Мартина Балева  се опитва да се намести по вестнци и новини.

 

- Кредит „  Имунобор”. Предлага се по стадиони и предимно баскетболни игрища. Служителките са облечени като кукери, в последствие като кутии в клинове. Характерното е, че в разглеждания кредит се тупат точки, а не лихви. При достигане на квотата „Имунобор- 100 точки” се предполага, че сте изплатили задълженията си.

 

 Кредитите ще се развиват тепърва. Подобно случките на семейстео”Райфайзен”. Остава да видим новите рекламни висоти. Или низини.

 



 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

*Илиада, песен VI, превод Александър Милев и Блага Димитрова

Издателство "Народна култура", София, 1971 г.

 

 

** „Под игото”, Иван Вазов, част II

                    Издателство „Отечество”, София, 1973 г.



Тагове:   как,   кредит,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - рАЙФАЙЗЕН
06.03.2008 12:46
а тея хипер ме дразнят щото някой си техен служител малоомуник ми се обажда и ми НАРЕЖДА как АЗ да променя трудов договор , че да му дадяли кредит ТЕ ... ми аз да отида да поискам тях сичките да ги уволнят некадърници... и си измиват ръцете на липсата на ресур с работодателите и изпокарват работник и работодател..... ужасна политика
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: utremer
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542805
Постинги: 192
Коментари: 400
Гласове: 1916
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930