Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2009 09:26 - Независимостта като игра
Автор: utremer Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2306 Коментари: 5 Гласове:
0



С привършването на първото кафе, влязох в блога на Иван Бедров. Та от линк на линк се озовах  пред една интересна страница.
image

В първия момент си помислих, че това е някаква нова игра, на стратегия прилича. Обаче надписът над вратата ме успокои – не е нова версия на Diablo или Heroes of  Might and Magic. Та оказа че това е страницата за честването на 100 годишнината от обявяването на българската независимост. След като чинно изчаках да се зареди флашът, се показа образът на Серж Станишев, който посредством готическа заглавка в началото на дълъг, дълъг текст, обяснява  „че има честта да служи на страната и народа си в един от най-вълнуващите и плодотворни периоди”. Тъй като не искам да ми служи Сергей, реших да отмина нататък. Докато се зареждаше поредната анимация се замислих, какво аджеба,  иска да каже полуруснакът Станишев с това „народа си” – може би че  всички сме негови хора? А бой де !!!!  Нейсе влязох на второ ниво. Там наред с музиката, мигащите картинки, и информационните акценти в галериен стил, попаднах и на комитета, нагърбил се с непосилната задача да организира тържествата по случай юбилея на независимостта ни. Патрон е  познайте кой, вездесъщий Гоце. След като патронира де що има популистко събитие в България, нормално е да е начело на гайдарджийското място на софрата и тук. Впрочем, това чудесно се вписва и в авджийското му амплоа. Не президент, а вълшебен стрелец. Ееех, защо не бе жив Моцарт днес?!
Председател на министерския съвет, пардон на този комитет е Сегей Станишев. Нормално, разбираемо и ожидано. Заместници – Стефан Данаилов и Николай Цонев – министри на културата и отбраната (?!!!), както и проф. Георги Марков. Иначе целият състав на комитета включва още 42 деятели, културтрегери и постоваци.  Да се запита човек, след като има толкова светила и мозъци,  не трябваше ли  тези чествания да са нещо уникално, невиждано и чутовно. Трябваше. А бяха ли? Не. Защо  ли ...
Вътре наред с евтините популистки трикове под формата на снимки с министри и депутати, речи на подопечни кметове и прочее, има и редица интересни моменти. В стремежа си да отразят духа на времето, създателите на играта са сложили факсимилета на вестници отпреди един век.  Та на първите страници на тия депеши има реклами на „парната мелница на Никола Ковачев”, на „бензин и газолин, двойно рафиниран’, на велосипед „Стрела”, на  „ комисионерска кантора К. Марковь и К. Ташевь”.  И друго нещо ми привлече погледа – комитетът, в който влизат личности като Патриарх Максим, акад. Никола Съботинов, проф. Иван Илчев,  Иван Искров, са решили че е от национално значение да отразят излизането на специален брой на  вестник  на едно училище в Ардино, посветен на независимостта. Всъщност сред комитите са лица като президентския секретар Андрей Бунджулов (???), Пламен Вачков – председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, директорът на агенция „Фокус”- Красимир Узунов. Много търсих лицето Гергов, но уви ... няма пълно щастие. Какво правят тия хора там, един Гоце знай.
Аз обаче, с ваше позволение, ще се върна на отново на сайта – игра. Домейнът му завършва на .eu . „Бе джанъм, правите проект за българската независимост, вътре сте министри, президенти, патриарси и депутати. Толкоз ли пари за един домейн беге нямахте. Пък и по-патриотично някак си звучи, не мислите ли?” Ей туй първосигнално ми се въртеше в главата. Ама кой съм аз, та да чудя на подобни екзистенции! После ми стана любопитно да видя кой ли е изготвил тоя мултимедиен шедьовър, тоя бисер на новите технологии в дизайна. Хоп, и попадам на няколко любопитни факта – регистрантът на nezavisimost.eu е Форс – информационни технологии. Може би е съвпадение, но същата компания е правила сайтът на Георги Първанов и на Платформа български социалисти –евроизбори 2007. Яяя, и на агенция ”Фокус”. Е, щом е тъй всичко е ясно значи. Само едно не мога да разбера – как се минава второ ниво, че запецнах на Първанов. Ако някой знае, моля да съобщи немедлено.






Тагове:   игра,   независимостта,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sowhat - хм дори не бих
07.03.2009 09:48
пробвала да вляза .
представяш ли си да сънувам после гоце в готически кошмар?
цитирай
2. utremer - малееее, ужас
07.03.2009 10:02
въпреки че гоце си е кошмар, както и да го сънуваш.:))) намери ли рецепти за тодоров ден?
цитирай
3. анонимен - Варненски хуманитар
07.03.2009 11:01
Интересното на сайта е, че върви за фон "Шуми Марица" - хем царски химн, хем в текста има една фраза:
- Марш! Марш! Генерала наш...
За кой ли генерал аджеба иде реч? И що ги гони така яростно тия красавци?
цитирай
4. анонимен - Само Ахмед Доган е изтърван
07.03.2009 11:55
Само най-добрия .... политик липсва - всепризнатия г-н Ахмед Доган - един истински .... и патриот. Предлагам да гласуваме за ДПС, за да може по-безболезнено да ни се отрази новото турско робство.

<a href="http://www.rodnoto.com/">Портал за българско производство, изкуство, култура</a>
цитирай
5. sowhat - намерих страхотни
08.03.2009 10:01
казвай ако ти потрябва помощ от приятел :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: utremer
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542840
Постинги: 192
Коментари: 400
Гласове: 1916
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930