Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2008 13:00 - Писмо до дядо ми - партизанин
Автор: utremer Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6463 Коментари: 3 Гласове:
1



                 Мили дядо,

    Ти вече 65 години се криеш на Балкана от фашистите и не вярваш, че войната отдавна е свършила. Свърши дядо, вярвай ми, даже нашите три пъти идват на власт. Те всъщност винаги са били на власт, ама за парлама от време на време се пишат  не като червени, ами като сини или жълти. Сега искам да ти кажа  една голяма новина: на 2 август ще има събор на Бузлуджа, ела бе дядо. Всички ще са там -и другаря Сергей,  и другаря Първанов. Много ще е хубаво, даже реклама вече има по телевизията. Ти си вече на години, можеш да направиш както в рекламата: клечиш си в храстите край пътя и като видиш джипка с три твои наборки, изкачаш и те вземат на стоп. На Бузлуджа ще бъде страхотно - даже техно парти ще има, Дийп Зоун ще пеят. Миналата седмица обяснявах на баба кои са Дийп Зоун - "ди джей плийс тек ми ауей".  Като чу думата тек, баба първо се изчерви, а после извади една твоя снимка и дълго те проклина, защо така, бе дядо. После ъ казах, че това е нашата, червената песен в Евровизията. Евровизията, дядо, е като нашия Златен Орфей, само дето не е в Слънчев Бряг, ами по други държави. Та така, ще бъде весело, защо не дойдеш? Ти си вече на години, тръгни отсега, че да стигнеш навреме.  Всички ще дойдем, дори и баба.
Ти ме молиш, дядо, да ти разкажа как държат нашите властта, здраво ли я държат. Държат я не, ами я стискат направо. Хич и не пускат, въпреки че другите се опитват да ги изкарат маскари и престъпници. Даже днес в парламента вот на недоверие им искат, шести поред, представяш ли си. Ти не се бой, винаги така става - ония от Евросъюза като ни нахокат и нашите-вота, та вота. Ама да ти кажа, тоз съюз не излезе стока, само дето толкоз се натискахме да сме вътре. То поне да беше като СИВ, ами то никаква взаимопомощ няма, даже напротив - все мрънкане и критични доклади. Ти остави докладите, ами и бази вземат да строят тука. Така че  забрави мандрите, ами търси казармите. Те са добре заредени, може и храна да има.
Ти ми писа, дядо, че се чудиш защо всички срещи на коалицията все по планините се случвали. Че ти да не си единствения партизанин, и другите искат. Само моля те, внимавай като се криеш в горите, да не влезеш в тия, реституираните на царя. Току виж те отстреляли горските погрешка.  Вече несигурни станаха тия гори. Що не вземеш в морето да се скриеш, а? Там няма ли да ти е по-добре? Само не се дави, моля ти се, че още не са пристигнали корветите от Франция, а и единствената ни подводница я дадоха за скрап. Никой не може да те открие ако далдисаш.  Най-добре се скрий в някой програма за източване на фондовете. Те приказват, че щели да спрат плащанията по тия фондове, ама ти хич не им вярвай. Нашите са големи стратези - след месец-два ще хванат някой бандит и ще позамажат очите на еврокомисарите. Не, не са като нашите комисари, само името са взели. Изобщо малко неща са се променили, защо не слезеш, бе дядо. Хем ще си първият еропартизанин, знаменитост един вид. Поне на Бузлуджа ела, там Сергей на млади социалистки партийни билети ще раздава. Знаеш ли какви хубави има. Социалистки, не билети. Хайде, пази се и се завивай нощем, че твоя добър приятел доктор Ливайн нещо се позагуби напоследък и наколенките май взеха да посвършват. Целувам те, чакам да се видим.

                                                                                                                                                       Твой внук Благой


Тагове:   дядо,   писмо,


Гласувай:
1



1. анонимен - Алекс
29.07.2008 18:35
Дядо ви се крие в Балкана не от фашистите вече, а от срам.
цитирай
2. ianchefff - лелелел,
04.08.2008 17:58
т'ва си е направо сценарий за сериал, ала "Ало, ало":)))
цитирай
3. lilliivanova - СУПЕР Е ....
05.08.2008 13:03
ГОЛЯМ СМЯХ ПАДНА.....БРАВО НА ТЕБ !!! И НЕ ПОДВЕЖДАЙ ДЯДО СИ .... НЯМА ВЕЧЕ ПАРТИЗАНСКИ ПЕНСИЙКИ !!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: utremer
Категория: Лични дневници
Прочетен: 540527
Постинги: 192
Коментари: 400
Гласове: 1916
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031